Najava: Stigla oprema za laboratorij biologije i kemije
September 16, 2016
Bili smo i u osnovnim školama
October 17, 2016

Studijski posjet Graz, 09. – 14. rujna 2016.

U  sklopu projekta  „Moderne kompetencije za modernu gimnaziju“   od 14.rujna do 18.rujna 2016. radna skupina projektnog tima  IV. gimnazije Marko Marulić  zajedno sa svojim partnerima  sa Sveučilišnog odjela za stručne studije, posjetila je  Graz.  Cilj ovog stručnog putovanja bio je posjet Technische Universität (TU)  i  Akademisches Gymnasium  u Grazu.

Na TU Graz slušali smo predavanje o MOOC-u. Radi se o konceptu besplatnog visokokvalitetnog        e-obrazovanja, čiji akronim dolazi od ‘massive open online courses’ (masivni otvoreni online tečajevi). Nakon toga smo razgledali TU te nam je održana radionica na temu virtualne stvarnosti.

Drugog dana  posjetili smo Akademisches Gymnasium  u centru grada.  Primila nas je ljubazna ravnateljica, s kojom smo imali  priliku razmijeniti iskustva i detaljno se informirati o sustavu školstva u Austriji . Zatim smo obišli školu, a posebice su nam bili zanimljivi laboratoriji iz prirodoslovlja i informatike.

Posljednjeg dana našeg putovanja obišli smo tvornicu čokolade Zotter pri čemu smo imali priliku upoznati se s proizvodnjom prema Fair Trade principu i, naravno, osladiti se vrhunskom čokoladom.

Na povratku smo se zaustavili u termama Olimia u Sloveniji te u Samoboru, gdje nismo propustili degustirati čuvene krempite.